تابلو برق بوستر پمپ چگونه کار می کند؟ نقشه تابلو برق بوستر پمپ
در هر ساختمان، تابلو برقی وجود دارد که از آن برای کنترل برق ساختمان و هر واحد استفاده میشود. خوب است بدانید از این تابلوهای برق، برای کنترل جریان برق ورودی دستگاههایی مانند پمپها نیز استفاده میشود.
عملکرد تابلو برق بوستر پمپ به این صورت است که، جریان برق ورودی به بوستر پمپ را کنترل میکند و بهجای اینکه مقدار زیادی از جریان الکتریکی را وارد یک بخش کند، آنرا بین قسمتهای مختلف تقسیم میکند و از هریک از این قسمتها بهطور جداگانهای محافظت میکند. این محافظت معمولا در برابر اضافه بار جریان، که جهشی در جریان الکتریکی ساختمان ایجاد میشود اتفاق می افتد.
باتوجه به این توضیحات، نقشه تابلو برق بوستر پمپ، باید به گونهای طراحی شود که در صورت لزوم، جریان برق را قطع و یا کنترل کند تا از حوادث احتمالی جلوگیری شود.
اگر پنل تابلو برق بوستر پمپ را باز کنید، قطعکنندههای جریان برق را در دو ستون مشاهده میکنید. هنگامی که جریان برق از حد مشخصی بیشتر شود، یکی از قطعکنندهها، بهصورت خودکار مدار را قطع کرده و به حالت خاموش درمیآید. هنگامی که سوئیچ را در حالت روشن قرار دهید، جریان برق مجددا به آن خروجی میرود.
نکتهی ضروری در رابطه با تابلو برق بوستر پمپ، این است که اطلاعات مربوط به هر سوئیچ، در کنار آن نوشته شده باشد تا در صورت لزوم و در مواقع اضطراری بتوانید سریعا تشخیص دهید هر سوئیچ مربوط به کدام خروجی در ساختمان است.
فواید نصب تابلو برق بوستر پمپ
سه کاربرد اصلی و مهمی که میتوان برای نصب تابلو برق بوستر پمپ و الکتروموتور به آن اشاره کرد عبارتند از:
• کاهش قدرت
همانطور که گفتیم، این ویژگی باعث میشود جریان برق ورودی به دستگاه کاهش پیدا کرده و کارکرد دستگاه نیز پایین بیاید. . اکثر پمپها قابلیت تشخیص میزان کارکرد خود را ندارند و تمام مدت، با حداکثر توان کار میکنند. کاهش قدرت به حفظ سلامت پمپ کمک کرده و باعث میشود در مواقعی که دستگاه در حال استراحت است، از حداقل توان خود استفاده کنند و به آن فشار نیاید.
• بوست کردن ( افزایش قدرت)
همانطور که در برخی موارد به کاهش قدرت نیاز است، در برخی موارد نیز برای سریعتر کارکردن دستگاه به افزایش قدرت نیاز است. افزایش قدرت معمولا زمانی موردنیاز است که حجم زیادی از مایعات، سیالات و یا ریز جامدات وارد پمپ شده و نیاز است به سرعت از پمپ خارج شده و دفع شوند.
• قطع کامل برق ورودی
شاید بتوان این مورد را، اصلیترین کاربرد تابلوهای برق دانست. قطع کامل برق باعث افزایش طول عمر دستگاههای برقی میشود. در مواردی ضروری نیز از بروز برخی حوادث جلوگیری می شود.
اجزای تشکیلدهنده تابلو بوستر پمپ
• رله
• فریم
• کنترلر
• اینورتر
• کنتاکتور
• کنترل فاز
• کنترل سطح
• کلید مینیاتوری
• فیوز اصلی و فرعی
مدار فرمان بوستر پمپ
در نقشه تابلو برق بوستر پمپ، علاوهبر اجزای نامبرده در بالا، سه مورد دیگر نیز وجود دارند که به عنوان اصلیترین و مهمترین بخشهای تابلو برق شناخته میشوند. این سه جز عبارتند از:
1- نقشه سیمکشی
2- سیمبندی
3- پمپ مدار فرمان بوستر پمپ
طراحی این مدار از استهلاک پمپ جلوگیری کرده و باعث بهبود عملکرد نهایی مدار میشود. یکی از موارد مهم برای طراحی مدار فرمان بوستر پمپ این است که باید منطبق و مناسب با الگوی مصرفی محلی باشد که برای آن مورداستفاده قرار میگیرد.
مدار فرمان بوستر پمپ خود به دو دسته تقسیم میشود:
• آبرسانی دور ثابت
• آبرسانی دور متغیر
مدار فرمان بوستر پمپ آبرسانی
همانطور که گفتیم، مدار فرمان بوستر پمپ شامل دو گروه میشود. هرکدام از آنها ویژگیهای مخصوص به خود را دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
• آبرسانی دور ثابت:
این مدل از مدار فرمان، طراحی بسیار سادهای دارد. دلیل ساده بودن مدار دور ثابت این است که تمام کنترلها توسط اینورتر (PLC) انجام میشود.
هنگامی که مدار فرمان دور ثابت در حالت دستی باشد، با کلید خاموش و روشن میتوان دستگاه را هدایت کرد. اما در حالت اتوماتیک، پرشر سوئیچ پمپ این وظیفه را برعهده دارد.
نکته مهم و قابل توجه در مدار فرمان دور ثابت این است که پمپ چه در حالت دستی و چه در حالت اتومات باشد، باید بیمتال را قبل از کنتاکتور در فرمان قرار داد.
• آبرسانی دورمتغیر
در مدار آبرسان دورمتغیر، از سنسور فشار آنالوگ استفاده میشود. به این منظور فشار به اینورتر فرستاده شده و به این ترتیب دستور لازم برای عملیات پمپها صادر میشود.
مدار فرمان بوستر پمپ آتشنشانی
به تابلوهایی که در بوستر پمپ آتشنشانی وظیفه کنترل موتور را برعهده دارند، تابلو برق آتشنشانی گفته می شود.
نکته مهم برای طراحی مدار فرمان بوستر پمپ آتشنشانی، این است که باید حداکثر توان را برای موارد ضروری درنظر گرفت. کارکرد این مدارها باید به گونهای باشد که حداقل یک پمپ همواره مشغول و آماده بهکار باشد.
در مدار فرمان بوستر پمپ آتشنشانی از سیستم آبرسانی دور ثابت استفاده میشود و شامل دو دسته است:
• مدار فرمان بوستر پمپ آتشنشانی الکترونیکی
این مدار، در واقع همان مدار فرمان آبرسانی ثابت است و تنها فرق آنها در این است که باتوجه به کاربردشان، به شکل متفاوتی از هم طراحی میشوند.
• مدار فرمان بوستر پمپ آتشنشانی الترومکانیکی
این مدارها مستقل از هم کار میکنند و طراحی آنها بهصورت مجزا از هم صورت میگیرد؛ تا زمانی که یکی از پمپها خراب شد، پمپ دیگر جایگزین آن شده و شروع به فعالیت کند.
جمعبندی
وظیفه مهم بوستر پمپ، ثابت نگه داشتن فشار آب در مواقعی است که الگوی مصرفی در نوسان و تغییر باشد.
نکته مهم در طراحی نقشه تابلو برق بوستر پمپ مشخص کردن کاربرد آن است. مدار فرمان بوستر پمپ، از جمله اصلیترین اجزای طراجی تابلو برق است که به دو نوع دور متغیر و دور ثابت تقسیم میشود و در بوستر پمپ آبرسانی و آتشنشانی از آنها استفاده میشود.
شما می توانید برای داشتن اطلاعات بیشتر با کارشناسان هایپرمارکت پمپ در تماس باشید.