booster pump آتش نشانی یکی از تجهیزات مهمی است که در سیستم های آتش نشانی و به منظور فشار بیشتر آب مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این نوع پمپ ها در سیستم اطفا حریق باعث می شود تا عملیات کمک رسانی هنگام آتش سوزی با کیفیت بالاتری انجام شود. در واقع در طراحی و تولید این محصول، بایستی انجام عملیات با دقت و سرعت بالا، مدنظر قرار گیرد.
بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟
بوستر پمپ آتش نشانی از تجهیزات و دستگاه هایی است که به منظور تقویت فشار آب در اطفا حریق به کار برده می شود. وجود این محصول در سیستم آتش نشانی موجب کاربرد موثرتر آب در برابر حریق می شود. booster pump، در واقع بخشی از سیستم آبرسانی محسوب می شود. هنگامی که فشار آب در دستگاه کافی نباشد، booster pump می تواند آب لازم را برای سیستم تامین نماید.
بوستر پمپ اطفا حریق، از یک یا چند پمپ ساخته می شود. این دستگاه وظیفه دارد تا فشار و دبی مورد نیاز در سیستم آبرسانی را تامین نماید. در هنگام آتش سوزی حفظ جان افراد اهمیت بالایی دارد. بنابراین استفاده از این دستگاه می تواند عملیات امدادرسانی را تسهیل نماید. این نوع پمپ ها در انواع ساختمان های اداری، تجاری، انواع کارخانجات و… مورد استفاده قرار می گیرند.
booster pump آتش نشانی چگونه کار می کند؟
عملکرد اکثر booster pump آتش نشانی به صورت برقی و الکتریکی است. اما می توان در برخی موارد از آنها به صورت دیزلی یا مکانیکی نیز استفاده نمود. در عملکرد این نوع پمپ ها بایستی گفت که زمانی که آتش سوزی توسط سیستم اعلام حریق تشخیص داده می شود، کنترل کننده booster pump، پیامی دریافت می کند تا موتور راه اندازی شود. آب به وسیله پمپ از منبع گرفته می شود و فشار، تا سطح موردنیاز سیستم اطفا حریق بالا می رود.
سیستم های آبرسانی، آب را به وسیله شیلنگ ها، نازل های آتش نشانی و یا لوله های ایستاده برای مهار آتش پخش می نمایند. پمپ های آتش نشانی به گونه ای طراحی می شوند که در برابر سیگنال های سیستم و یا افت فشار آب، به صورت خودکار شروع به کار می کنند.
در عملکرد پمپ آتش نشانی بایستی به این نکته اشاره کرد که این دستگاه یک منبع تغذیه مانند دیزل ژنراتور نیز دارد. وجود این منبع تغذیه باعث می شود تا در هنگام قطعی برق، عملیات امدادرسانی دچار مشکل نشود. همچنین نصب booster pump ها بایستی در یک اتاق یا محفظه مخصوص انجام شود. این مکان باید دارای ویژگی های ایمنی مناسب مانند تهویه، روشنایی و… باشد. این کار تاثیر فراوانی در عملکرد درست booster pump دارد.
ساختمان و اجزای booster pump آتش نشانی
booster pump آتش نشانی با توجه به نوع کاربرد و عملکردی که دارد، از اجزای مختلفی تشکیل می شود. اما به صورت کلی این نوع پمپ ها دارای اجزای یکسانی هستند. یکی از مهمترین اجزای booster pump، پمپ آن است. پمپ در این دستگاه وظیفه افزایش فشار آب را دارد. پمپ ها می توانند به صورت برقی یا دیزلی ساخته شوند.
کنترلر یکی دیگر از اجزای اصلی در booster pump اطفا حریق است. این قطعه وظیفه پاسخ به سیگنال های اعلام حریق برای راه اندازی یا توقف پمپ را دارد. گیج های فشار نیز قطعاتی هستند که به منظور کنترل میزان فشار آب مورد استفاده قرار می گیرند. فشارسنج ها در قبل و بعد از booster pump قرار می گیرند.
همچنین بخوانید : 7 تفاوت مهم بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی
برای لوله کشی در سیستم booster pump بایستی از لوله های استاندارد و با اندازه مناسب استفاده نمود. لوله کشی مناسب باعث کنترل فشار و جریان آب می گردد. لوله ها در این سیستم شامل لوله مکش برای گرفتن آب از منبع و لوله تخلیه برای پخش آب در سیستم می شوند. شیر یا سوپاپ اطمینان قطعه دیگری است که به منظور کنترل جریان آب، مورد استفاده قرار می گیرد. این سوپاپ ها، شیر برگشتی و شیر کاهش فشار در سیستم booster pump هستند.
در سیستم booster pump آتش نشانی، تابلو برق یکی از قطعات اصلی محسوب می شود. این قطعه برای مدیریت عملکرد سیستم به کار برده می شود. تابلو برق خود دارای قطعاتی مانند کلید قطع کننده اصلی، قطع کننده جریان موتور، سوئیچ های دستی، نشانگرهای هشدار و کنترل،تجهیزات مربوط به مانیتورینگ توان و کنترل کننده بوستر پمپ است.
تفاوت booster pump آبرسانی و آتش نشانی چیست؟
booster pump آتش نشانی و بوستر پمپ آبرسانی هر دو در دسته پمپ های تقویت کننده فشار آب قرار دارند. اما وجود تفاوت هایی در این دستگاه ها باعث عملکرد و کاربری متفاوت آنها شده است. در واقع هر دو پمپ به منظور افزایش فشار آب تولید می شوند اما در اهداف متفاوتی به کار برده می شوند.
booster pump آبرسانی دستگاهی است که در سیستم لوله کشی ساختمان ها و برای افزایش فشار آب استفاده می شود. در سیستم لوله کشی ساختمان های مرتفع که فشار آب از منبع آب شهری برای ساکنان ساختمان مناسب نیست، booster pump کاربرد فراوانی دارد. در حالیکه booster pump های آتش نشانی به صورت خاص در سیستم های اطفا حریق و به منظور افزایش فشار آب برای مهار آتش استفاده می شوند.
انواع booster pump آتش نشانی
بوستر پمپ اطفا حریق دارای انواع مختلفی می باشد. هر کدام از انواع این دستگاه به منظور استفاده در کاربری خاصی تولید می شوند و در شرایط خاصی، فشار مورد نیاز آب را تامین می نمایند. در واقع booster pump بایستی فشار آب را در حد مشخصی نگه دارد تا در مواقع اضطراری و در هنگام آتش سوزی مورد استفاده قرار گیرد.
booster pump آتش نشانی ساده
پمپ اطفا حریق ساده در مقابل پمپ پیشرو یا جوکی دار قرار می گیرد. در این نوع از دو یا چند الکتروپمپ و یا پمپ های طبقاتی و ایستاده با مشخصات یکسان استفاده می شود.
پمپ اطفا حریق دارای الکتروپمپ پیشرو یا جوکی دار
در این نوع ازbooster pump ها، پمپ دیگری بر روی پمپ اصلی مونتاژ می گردد. وظیفه الکتروپمپ پیشرو در این نوع booster pump، ایجاد ثبات در فشار آب، هنگام عدم استفاده از آن است. در واقع جوکی موجود در این پمپ، به منظور جبران افت فشار ناشی از تغییرات دمایی و یا نشتی در سیستم مورد استفاده قرار می گیرد. وجود این الکتروپمپ باعث کاهش هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری در booster pump می گردد.
بوستر پمپ جابه جایی مثبت
پمپ اطفا حریق جابجایی مثبت، خود دارای دو نوع چرخشی و متقابل می باشد. این نوع بوستر پمپ ها، مقدار مشخصی از آب را در خود نگه داشته و با آزاد کردن ناگهانی آب، موجب ایجاد حرکت در آب می شوند. حجم آب در هر چرخه از عملیات بوستر پمپ جابجایی مثبت، یکسان و ثابت است.
booster pump زمینی
پمپ اطفا حریق از نوع زمینی، اغلب در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع پمپ از طریق پروانه ها، آب را به بیرون هدایت می نماید. این نوع booster pump بایستی در مکان های خشک و به دور از رطوبت و آب نصب شوند. این نوع با استفاده از شاسی از جنس چدن به زمین متصل می شود.
booster pump حرکتی
booster pump آتش نشانی حرکتی با نام گریز از مرکز نیز به کار برده می شود. این نوع با استفاده از پروانه ای، انرژی جنبشی تولید می کند و این انرژی را به نوع فشاری تبدیل می کند. بوستر پمپ حرکتی از اجزایی مانند الکتروموتور، پروانه، لوله های مکش و دهش و کوپلینگ محل اتصال، تشکیل می شود.
قیمت booster pump آتش نشانی
booster pump آتش نشانی یکی از محصولاتی است که موجب افزایش سطح ایمنی در یک ساختمان می گردد. عوامل مختلفی در قیمت این محصول نقش دارند. یکی از مهمترین این عوامل، برند تولید کننده بوستر پمپ می باشد. علاوه براین نوع و مدل بوستر پمپ از دیگر عوامل تاثیر گذار برای تعیین قیمت این محصول است.
همچنین میزان توان و قدرت سیستم بوستر پمپ تاثیر فراوانی در قیمت این محصول دارد. قطعاتی که در ساخت و تجهیز بوستر پمپ به کار می روند، کیفیت متفاوتی دارند. بنابراین میزان کیفیت قطعات مورد استفاده در بوستر پمپ، در قیمت نهایی این محصول نقش تعیین کننده ای دارد. هر چقدر دوام و استحکام بوستر پمپ بیشتر باشد و بدنه آن با متریال مرغوب تری ساخته شود، بالطبع قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.
از کجا برای خرید booster pump باید اقدام کرد؟
پمپ اطفا حریق از تجهیزات پرکاربرد در صنایع مختلف محسوب می شوند.کاربرد فراوان این محصول در صنایعی مانند آتش نشانی، کشاورزی، ساختمانی، شبکه های آب درون شهری و… غیر قابل انکار است.
برای خرید پمپ اطفا حریق بایستی توجه داشت که این محصول را از فروشگاه ها و نمایندگی های معتبر در شهرهای مختلف خریداری نمود. همچنین در خرید booster pump بایستی دقت داشت که همه اجزا و قطعات آن کاملا سالم باشند. در واقع هنگام خرید بایستی همه بخش های booster pump را مورد بررسی قرار داد.
علاوه بر این برای خرید پمپ اطفا حریق باید به خدمات پس از فروش و گارانتی این محصول نیز توجه ویژه ای داشت. همچنین به دلیل استفاده از booster pumps به عنوان تقویت کننده فشار آب، تولید و ساخت آن باید با مطابق با استانداردهای بین المللی انجام شود.